Photo by rawpixel on Unsplash

Hvordan finne det billigste mobilabonnementet?

Det kan være vanskelig å orientere seg blant de utallige mobilabonnementene som er på markedet. Vi har derfor laget denne enkle oversikten som du kan bruke når du skal finne det billigste abonnementet som passer best for deg.

Forbruk

Pris og innhold er viktig når man velger mobilabonnement og mobiloperatør. For å finne den operatøren som passer best for deg bør du starte med å klargjøre hvilket forbruk og behov du har. Bruker du mobilen mest til meldinger, sosiale medier og surfing på nettet eller ringer du endel? Er du mye i utlandet, eller mest i Norge?

Det finnes i dag abonnement tilpasset all salgs forbruk. En stor fordel er at de fleste abonnement på markedet inkluderer fri bruk av tale, SMS og MMS. Det er med andre ord ofte størrelsen på datapakken som avgjør hvilket mobilabonnement man bør velge.

Norske mobilkunder bruker i dag i gjennomsnitt 2,2 GB pr måned

I gjennomsnittsforbruket på 2,2 GB er det selvfølgelig mange som bruker både mer og mindre enn 2,2 GB. Hva er ditt forbruk? Det finner du ofte ut ved å sjekke Min Side, appen eller fakturaen fra din mobiloperatør.

Her er en enkel tabell som viser hvor mye musikk og video man kan strømme pr dag med ulike datapakker:

 Musikk pr dagVideo pr dag
1 GB15 minutter 5 minutter
2 GB30 minutter10 minutter
4 GB1 time20 minutter
8 GB2 timer40 minutter
16 GB4 timer75 minutter

Prissammenligningtjenester

Det finnes flere uavhengige prissammenligningstjenester på markedet som lar deg spesifisere ditt forbruk, og kommer opp med forslag til hvilke abonnement som er best for deg fra et prisperspektiv.

Noen eksempler på slike tjenester er:

• Mobilabonnement1

Mobilbørsen

Tjenester

Noen abonnement kommer med ulike tjenester tilknyttet. Det kan f.eks fri strømming av musikk, lagring av bilder i skyen og lignende.

Det er viktig å vurdere hvilken verdi disse tjenestene har for deg. F.eks tilbyr Google gratis lagring av bilder i skyen gjennom Google Foto, og musikk er ofte noen man kanskje strømmer eller laster ned når man er på WiFi. Det er ofte en grunn til at man tilbyr slike tjenester og det som regel at man ønsker å knytte kunden tettere til seg og gjøre det vanskeligere å bytte. Med uavhengige tjenester står man friere til å vurdere.

Abonnement knyttet opp mot en forpliktelse

Det finnes prisgunstige mobilabonnement på markedet i dag, som du får tilgang til ved at du knytter deg til andre produkter fra leverandøren. Det kan f.eks være et strømselskap som tilbyr gode priser på mobil, hvis du allerede er strømkunde. Det samme ser man også hos andre aktører som gir gode priser hvis du kjøper TV- og internettabonnement fra det samme selskapet.

Dette kan jo være en god deal, men du bør da være sikker på at du ikke får bedre tilbud ved å handle produktene hver for seg. Du skaper også en binding, som gjør at du ikke får benyttet deg av tilbud fra andre leverandører på alle disse områdene. Det er nettopp det disse selskapene ønsker.

Bindingstid

Et annet aspekt ved et mobilabonnement er bindingstid. Det finnes selskaper som gir deg gode priser dersom du binder deg til selskapet i f.eks et år.

Dette kan være et godt tilbud på tidspunktet du får tilbudet, men du må vurdere om dette også er et godt tilbud over hele bindingsperioden.

Vær oppmerksom på bindingstiden og sjekk markedet jevnlig.

Hvorfor anbefaler ikke vi bindingstid eller kobling mot flere produkter?

Det finnes mange leverandører på markedet, og selskapene endrer ofte på mobilabonnementenes innhold for å kunne sikre seg flest mulig kunder. Måten du som forbruker kan vinne på dette er å bytte til den leverandøren som tilbyr deg det beste tilbudet.

Her kan bindingstid komme i veien. Hvis du går med på å ha bindingstid kan du som kunde ikke skifte fritt til det beste tilbudet. Man se også at mobiloperatører som kommer best ut i pristester ikke har bindingstid.

Hvis du inngår en avtale med bindingstid bør du sørge for at fordelen du får oppveier ulempen med binding.

Mobilabonnement med mening

YouTeam har det vi kaller Mobilabonnement med mening. Det vil si at vi har markedets billigste mobilabonnement - og i tillegg donerer vi 7% av abonnementsavgiften du betaler til et idrettslag eller veldedig organisasjon - hver måned. Du kan lese mer om det her: idrettslag eller veldedig organisasjon.

FORENING
IDRETTSLAG
FORENING

2
Tilsvarer 15 minutter musikk og 5 minutter video hver dag
kr119per måned
3
Tilsvarer 30 minutter musikk og 10 minutter video hver dag
kr189per måned
4
Tilsvarer 1 time musikk og 20 minutter video hver dag
BESTSELGER
kr249per måned
5
Tilsvarer 2 timer musikk og 40 minutter video hver dag
kr339per måned
6
Tilsvarer 4 timer musikk og 75 minutter video hver dag
kr399per måned

IDRETTSLAG

7
Tilsvarer 15 minutter musikk og 5 minutter video hver dag
kr119per måned
8
Tilsvarer 30 minutter musikk og 10 minutter video hver dag
kr189per måned
9
Tilsvarer 1 time musikk og 20 minutter video hver dag
BESTSELGER
kr249per måned
10
Tilsvarer 2 timer musikk og 40 minutter video hver dag
kr339per måned
11
Tilsvarer 4 timer musikk og 75 minutter video hver dag
kr399per måned