De fleste byer har en Storgate, ett hyggelig lite torg og byer med respekt for seg selv har også et fotballag i Eliteserien. Men ikke alle byer har en egen mobiloperatør. Det får nå Lillestrøm.

Mobiloperatøren YouTeam har nemlig etablert seg sentralt i Lillestrøm sentrum. Med kontorer et lite steinkast fra Lillestrøm stasjon er YouTeam lokalisert 10 minutter fra Oslo sentrum og 10 minutter fra resten av verden (via Gardermoen vel og merke).

Vi har ambisjoner om å bli den ledende virtuelle mobiloperatøren (dvs. uten eget mobilnett) i Norden. Det er 27 millioner innbyggere i Norden så dette et tøft, men oppnåelig mål; uttaler Morten Evjen som er daglig leder i YouTeam.

Valget av Lillestrøm som base for å virkeliggjøre ambisjonene er bevisst. Lillestrøm, og spesielt Kjeller, har nemlig en lang og stolt historie innen telekom. Forskningsmiljøet til Forsvaret (FFI) og senere Televerket på Kjeller var sentrale i utviklingen av teknologiene bak mobilnettene NMT og GSM. Miljøet på Kjeller satte dermed sine teknologiske fotavtrykk langt utenfor Norges grenser, og dette er stolte tradisjoner som YouTeam ydmykt ønsker å være med på å videreføre.

Lillestrøm har utviklet seg til et attraktivt alternativ til Oslo. Både beliggenheten, fagmiljøet og et attraktivt eiendomsmarked mener YouTeam taler til Lillestrøm sin fordel når man skal trekke til seg de beste menneskene.

Vi skal konkurrere mot giganter som Telenor og Telia, og vi har kun plass til de aller beste på laget. Hos oss vil man kun finne A-lagsspillere og da passer det jo bra å holde til i Lillestrøm, byen med norgesrekord i antall år i eliteserien, sier Evjen med en glimt i øyet.

Med utspring i blant annet forskningsmiljøet på Kjeller har Lillestrøm i lang tid posisjonert seg som «Kunnskapsbyen Lillestrøm». Fagmiljøet som er bygget på Kjeller har opp gjennom mange år hatt faglige kvaliteter på høyt internasjonalt nivå. Det passer perfekt for et selskap som YouTeam som ønsker å skille seg ut basert på nettopp kunnskap. Nøkkelen til YouTeam sin suksess vil nemlig ligge i kunnskap om fremtidens teknologi og hvordan denne kan muliggjøres av kunden og markedet.

Vi ønsker å ta aktiv del i teknologimiljøet som er i Lillestrøm. Lillestrøm-bedriften Datek AS har etablert seg som en ledende aktør innen IoT, det er mange ledende bedrifter innen søkemotoroptimalisering og det nye universitet OsloMet planlegger etablering i Lillestrøm sentrum.

YouTeam ser frem til å bli en del av et levende sentrum i Lillestrøm, og vil derfor aktivt benytte lokale bedrifter som samarbeidspartnere for å etablere og vokse bedriften. 

Legg igjen en kommentar