Personvern og informasjonskapsler (cookies)

Hos YouTeam er tillit blant våre kunder vår viktigste prioritet, og personvern er noe vi tar alvorlig.

Vi vil her forklare hvordan vi samler data om brukerne våre, hva vi bruker eller potensielt kan bruke denne informasjonen til, samt forklare hva du kan gjøre for å kontrollere bruk av denne informasjonen.

Åpenhet

Åpenhet og transparens er grunnleggende verdier i YouTeam, og premisser for hvordan vi behandler personopplysninger. Hos YouTeam har du mulighet til fullt innsyn i hvilke personopplysninger vi har om deg, og hvordan vi bruker disse opplysningene.

 YouTeam (og alle andre telekomoperatører) er lovpålagt å levere ut våre kunders navn, fødselsdato, adresse og telefonnummer til katalog- og nummeropplysningsvirksomheter, med mindre de har reservert seg mot slik utlevering.

Bruk av Personopplysninger

Personopplysninger brukes til å håndtere ditt kundeforhold og til å gi deg den tjenesten vi har avtalt. Videre bruker vi personopplysninger til fakturering, bestillinger, ordrehåndtering, og i alle andre sammenhenger der YouTeam må vite hvem vi har kontakt med. Opplysningene er også vårt grunnlag for å gi deg relevant informasjon om produkter og tjenester, slik at du kan velge de tjenestene som passer deg best. For å kunne lære av din og andre brukeres adferd benytter vi dataene slik at vi kan forbedre nettstedets funksjonalitet, brukeropplevelse og innhold.

Til markedsføring

For å gi våre kunder relevante og tilpassede markedsføringstilbud bruker vi dataene til å velge hvilke kunder som skal få hvilke tilbud. Personopplysningsloven med tilhørende konsesjoner og markedsføringsloven regulerer nærmere bruk av kundeopplysninger til dette formålet.

Ansvar for databehandling i YouTeam

Det daglige ansvaret for behandling av personopplysninger ligger hos daglig leder i YouTeam. Ved spørsmål eller henvendelser relatert til personopplysninger eller behandling av dette kan du kontakte YouTeam: hei@youteam.no

Bruk av informasjonskapsler

YouTeam sine nettsider benytter informasjonskapsler (også kalt cookies). Dette er data som lagres på datamaskinen eller mobiltelefonen din av nettleseren du bruker. En informasjonskapsel tilhører et bestemt nettsted, og kan ikke leses av andre nettsteder. Hva som lagres varierer, men vanligvis er det id-nøkler som gjør det mulig å lagre brukerinnstillinger eller huske en bruker som har besøkt nettstedet tidligere.

Tredjeparts informasjonskapsler

Informasjonskapsler utstedt av tredjepart (3. parts cookies) benyttes i noen grad til innsamling av statistikk. I tillegg kan du oppleve å få markedsføringsbudskap fra oss, basert på innhold og sider du har besøkt på våre nettsider, såkalt remarketing. Disse informasjonskapslene inneholder kun aggregert informasjon og ingen opplysninger som kan identifisere deg som bruker.

Hvordan informasjonskapsler brukes på YouTeam sine nettsteder

Våre nettsteder bruker informasjonskapsler til å identifisere brukersesjoner, f.eks. for at du skal slippe å skrive inn brukernavn og passord for hver sidevisning enten på MinSide. Hvis vi gjennomfører brukerundersøkelser lagrer vi også cookies som forteller oss om du har takket nei til å svare eller allerede har svart, fordi du skal slippe å bli spurt om å delta hver gang du er innom nettstedene våre.
Vi bruker informasjonskapsler til å holde skjema (f.eks. bestillingsskjema) utfylte når du navigerer frem og tilbake mellom de forskjellige stegene i dem.
I tillegg innhenter vi statistikk om hvordan sidene våre blir brukt for å kunne forbedre brukeropplevelsen, og i den forbindelse brukes cookies for å kunne observere hvordan brukere navigerer seg gjennom et nettsted. Disse cookiene, og dataene som samles inn, er anonymiserte, og kan ikke brukes til å identifisere deg som person.

Din kontroll på bruk av informasjon fra din nettleser

Gjennom innstillinger i nettleseren din kan du kontrollere hvorvidt du vil akseptere informasjonskapsler. Dersom du ønsker at nettleseren din ikke skal utlevere informasjon om din web-adferd, kan du endre innstillingene i din nettleser. Vi gjør deg oppmerksom på at dette kan gjøre det problematisk for deg å bruke en del nettsteder, inkludert vårt nettsted. Dersom du ønsker å beholde fordelene ved å akseptere informasjonskapsler fra nettstedet, men ønsker å reservere deg mot hvordan denne informasjonskapselen blir brukt til markedsføring, kan du kontrollere dette ved hjelp av Annonseinnstillinger hos Google, eller ved å registrere nettstedet på bortvelgelsessiden til Network Advertising Initiative.