Bilder til blogg

Hvordan skaffe trygge og billige abonnement til barn?

Det er mange årsaker til at barn får mobiltelefon, og muligheten til å kunne kontakte barnet er nok viktigst for mange foreldre. For barna er kanskje tilgang til spill og YouTube de viktigste årsakene. YouTeam lanserer nå abonnement med fastpris for barn. Abonnementene har fri tale, fri SMS og MMS, data rollover og bruk i EU inkludert. I tillegg kommer valgfri datapakke. Abonnement med fastpris starter på 119,- for 1GB.

Hvorfor er det viktig å ha egne abonnement for barn?
I vanlige mobilabonnement kan det ligge noen økonomiske feller som vi voksne kjenner til, men som sannsynligvis barna ikke kjenner konsekvensene av. Det at en en kort samtale på 1-2 sekunder til feil nummer kan koste flere ukelønner vil nok overraske barna, og det er nok også mange foreldres store skrekk. Ja, slike priser vil nok til og med overraske endel voksne.

Mange har kanskje også opplevd å bli fakturert flere hundre kroner for mobildata man bruker utover det som er inkludert. Slike overraskelser vil man gjerne unngå på abonnementet til barna (og de voksne).

Det finnes takk og lov gode løsninger for å unngå disse kostbare fellene. Hos YouTeam kan du nemlig enkelt legge på sperrer på abonnementet slik at de kostbare tjenestene ikke fungerer. Denne muligheten finnes også for voksne selvfølgelig.

Slik får du trygge mobilabonnementet fra YouTeam
Du kan sperre et abonnement slik at du får fastpris, dvs. at månedsavgiften er det man ender opp med å betale. Ingenting ekstra.  Et abonnement med fri tale, fri SMS/MMS, 1GB data, data rollover og fri bruk i EU koster 119,- hos YouTeam. Med sperrer for betalbare (og kostbare) tjenester vil regningen faktisk ende opp på nettopp 119,-. Billig, forutsigbart og trygt.

Hos YouTeam har vi også valgt å sperre for overforbruk av mobildata. Det gjelder på alle våre abonnement. Det betyr at når man har brukt opp datamengden som er inkludert i mobilabonnementet vil hastigheten bli veldig treg, men man kan surfe (og det til og med gratis). Hvis man ønsker å få vanlig fart på internett igjen må man aktivt kjøpe en ekstra datapakke. Trygt og greit.

Hva kan man sperre?
Det er flere ulike sperrer man kan legge på et mobilabonnement fra YouTeam, og det er valgfritt om man legger på alle sperrer eller kun enkelte av de.

  • Sperre for nummeropplysning, dvs. at nummeret ikke blir oppført hos nummeropplysningen
  • Sperre for innholdstjenester som f.eks å betale for spill på nettet. Det er verdt å merke seg at en slik sperre også gjelder avstemming på TV, kjøp av kinobilletter og mottak av f.eks SMS fra legen.
  • Sperre for utgående samtaler
  • Sperrer for samtaler til utlandet
  • Sperre for bruk av nummeropplysning, dvs at man ikke kan ringe til f.eks 1881
  • Sperre for bruk av informasjonstelefoner, som f.eks 820- og 815-nummer
  • Sperre for gavetelefoner, hvor en samtale på 1-2 sekunder kan koste oppmot 300,-)
  • Sperre for kjøp av datapakker

Sperre for apper
Det er også viktig å vurdere å sperre eller begrense kjøp i apper. Dette er tjenester som ikke inngår i selve mobilabonnementet, men som ligger i App Store (Apple iPhone) og Google Play (Android mobiler). Her finner du veileding for hvordan du kan legge inn foreldrekontroll på

Google Play

App Store

For å bestille sperrer på et YouTeam abonnement kan man enkelt bruke dette skjemaet.

Har du ikke abonnement hos YouTeam kan du enkelt bestille det her:

ORGANISASJON
IDRETTSLAG
ORGANISASJON

2
Tilsvarer 15 minutter musikk og 5 minutter video hver dag
kr119per måned
3
Tilsvarer 30 minutter musikk og 10 minutter video hver dag
kr189per måned
4
Tilsvarer 1 time musikk og 20 minutter video hver dag
BESTSELGER
kr249per måned
5
Tilsvarer 2 timer musikk og 40 minutter video hver dag
kr339per måned
6
Tilsvarer 4 timer musikk og 75 minutter video hver dag
kr399per måned

IDRETTSLAG

7
Tilsvarer 15 minutter musikk og 5 minutter video hver dag
kr119per måned
8
Tilsvarer 30 minutter musikk og 10 minutter video hver dag
kr189per måned
9
Tilsvarer 1 time musikk og 20 minutter video hver dag
BESTSELGER
kr249per måned
10
Tilsvarer 2 timer musikk og 40 minutter video hver dag
kr339per måned
11
Tilsvarer 4 timer musikk og 75 minutter video hver dag
kr399per måned